WIE ZIJN WIJ?

Op deze pagina wil ik jullie wat vertelen over mijn familie.

Ik ben Lex Loen. Ik heb een bepaalde leeftijd (kijk in de stamboom om het te vinden!). Ik ben geboren in Harlingen in Friesland (Noord Nederland). Ik heb mijn vrouw ontmoet in 1994 en in dat jaar ben ik met haar gaan samen wonen.

Mijn vrouw is Carla van Soest. Ze is een mooie vrouw. Ze is geboren in Haarlem in het westen van Nederland, maar verhuisde naar Heerenveen (ook Friesland) toen ze nog een kleine baby was. Van daar is ze gaan wonen in Wolvega waar ik bij haar in trok.

We hebben een dochter genaamd Kyra. Zij is geboren in 1997 toen we nog in Wolvega woonden. Maar ze heeft daar maar anderhalve maand gewoond. We hebben ook een zoon genaamd Melroy. Hij is in 2002 geboren.

In december 1997 zijn we in Almere gaan wonen, een nieuwe stad van nu (2001) 25 jaar oud in het midden van Nederland. Als je een kruis over Nederland trekt zal het centrum ongeveer boven Almere uitkomen.

Op de volgende pagina’s wil ik jullie wat meer vertellen over onze historie en onze hobbies.
Een van die hobbies is dansen, maar ook het zien naar wedstrijden zoals de Tour de France. Klik op de foto voor de officiele nederlanse website.

FAMILIEGESCHIEDENIS

Ik heb mijn vrouw op een klassieke manier leren kennen, namenlijk tijdens het dansen in een dansschool. Hier deden wij beiden aan wedstrijd dansen met een andere partner. Door omstandigheden zijn wij met elkaar gaan dansen en voor we het wisten waren we getrouwd en hebben we een kleine meid.

Ik heb een stamboom gemaakt vanuit het programma “Aldfaer“. Een groot gedeelte van de “Toering” kant komt van Willem Toering jr. uit Harlingen. Hij heeft hier zeer veel tijd aan besteed. Op Piebe zijn pagina kun je een stamboom vinden van mijn “Oate” (Oma). Ik heb daar de voorouders van “Oate” uit over genomen. De rest van de Schokkers famillie kunt U op genoemde link vinden.

Op de volgende pagina kun je foto’s vinden die ook binnen het programma staan maar die niet in de export zijn meegenomen wegens de limitatie in opslag op de website. De foto’s kun je hier vinden en tevens een klein word document welke de bewoording van de koop akte bevat.

Op de volgende pagina’s kun je wat informatie over onze kinderen Kyra Elona en Melroy Tygo vinden.

Een van mijn hobbies is het zeilen en roeien met een zelfgebouwde Amerikaanse “New Bedfort” Whaler.

Deze whaler is gebouwd van grenen planken. De spanten en kielbalk, zeg maar geraamte, van dit schip zijn van eikenhout. De bouw heeft ongeveer 4 jaar in beslag genomen, waarvan een jaar voorbereiding. We hebben alweer verschillende keren in deze sloep meegedaan aan de Harlingen Terschelling sloepen roeirace en voor de vijfde keer aan de Sagitta sloepenzeilrace. Voor een volledige bouwbeschrijving zie de links in het linkerframe. Voor meer informatie over deze en andere wedstrijden zie: http://www.sloeproeien.nl .

Zoals reeds eerder gemeld is een andere grote hobbie van mijn vrouw en mij het dansen. We hebben elkaar daardoor ontmoet en doen dat nog steeds graag. We doen onder andere wedstrijden bij de bond NADB. Dit gaat zelfs wel aardig met af en toe een overwinning. Er is een mooie site met een hoop dans informatie nl: Danceplaza/nadb